Sváteční boží milosti

Vyzkoušejte recept na sladké velikonoční cukroví, které je velmi křehké, nejlépe chutná smažené na domácím sádle a doslova se rozplývá na jazyku.


4.36x
60 min

Postup přípravy

Odvážíme si mouku a promícháme ji se špetkou prášku do pečiva a soli. Mouku vsypeme na vál, doplníme cukrem, žloutky, na kousky pokrájeným změklým máslem a přidáme šťávu z půlky citronu. Nezapomeneme na zakysanou smetanu a podle chuti přidáme i rum.

Ze všech surovin důkladně zpracujeme rukama hutné těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice odležet.

Z těsta vyválíme na pomoučněné desce plát asi 4 mm silný. Pomocí rádýlka nakrájíme obdélníky či čtverce, které ve středu ještě dvakrát nakrojíme.

Boží milosti smažíme ve větším množství rozpáleného oleje (ještě lépe sádla), dokud nezrůžoví. Je to opravdu jen chvilka. Boží milosti by se nám měly během smažení nafouknout, nedaří-li se to, přiklopíme je na pár vteřin pokličkou.

Boží milosti klademe na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk a ještě horké je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

A pak už si jen pochutnáváme. Boží milosti jsou velmi křehké a dobré. Chutnají dobře ještě teplé, ale stejně tak i den odleželé.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční boží milosti

Zpět na recept