Jemné boží milosti

Recept na tradiční smaženou sladkost obalenou v cukru.


2.65x
120 min

Postup přípravy

Nejprve z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Z kvásku a ostatních surovin (hladké mouky, másla, žloutků, rumu, zakysané smetany, špetky soli) vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vypracujeme na vále posypaném moukou a potom rozválíme na plát. Z těsta vykrájíme tvary obdélníků a kosočtverců a několikrát ve středu nařízneme. Přikryté kousky necháme ještě chvíli vykynout.

Boží milosti smažíme ve vyšší vrstvě oleje v kastrůlku nebo ve fritéze a ještě teplé obalujeme v cukru.

Jemné boží milosti podáváme jako výbornou sladkost a cukroví.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné boží milosti

Zpět na recept