Vaření.czReceptyVelikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Tradiční recept na oblíbenou sladkou pochoutkou.


4.19x
30 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
2 lžícerum
250 ghladká mouka
2 lžícezakysaná smetana
0.5 kscitronová kůra
3 lžícekvasný lihový ocet

podle chuti

cukr moučka

podle potřeby

směs oleje a škvařeného sádla

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a do něj nalijeme tekuté ingredience a přidáme sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme v dokonale hladké těsto a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat. Poté těsto vyválíme na plátky tenké asi 3 mm a rozkrájíme rádýlkem na čtverečky. Každý můžeme ještě uprostřed jemně naříznout. Smažíme ve vysoké vrstvě tuku do zlatova, po upečení necháme okapat na papírových utěrkách a poté pocukrujeme. Boží milosti jsou nejlepší ještě teplé. Zdroj: Eklasa.cz

Recepty na beránka, které se zaručeně podaří

Smažené na sádle chutnají skvěle! Recept na boží milosti krok za krokem

Vyzkoušejte recept na sladké velikonoční cukroví, které je velmi křehké, nejlépe chutná smažené na domácím sádle a doslova se rozplývá na jazyku.

Smažené

Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem

Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.

Veganské

user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční boží milosti

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena