Kynutí švestkoví šneci

Vyzkoušejte recept na koláčky z kynutého těsta, plněné švestkami, vlašskými ořechy a rybízovým džemem.


5.01x
160 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Z droždí, lžíce moučkového cukru, poloviny vlažného mléka a dvou lžic mouky umícháme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme oba cukry, sůl, vejce, zbývající mléko a kvásek. Vše krátce propracujeme, přidáme polovinu rozpuštěného másla a uhněteme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.

Mezitím vypeckujeme omyté švestky a nakrájíme je na kousky. Jádra vlašských ořechů nasekáme nadrobno.

Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát silný asi 3 cm, který potřeme rybízovým džemem, posypeme ořechy a poklademe švestkami. Naplněné těsto svineme do rolády a nakrájíme na plátky silné přibližně 3 cm. Těsto na jedné straně každého plátku (šneku) opatrně slepíme tak, aby náplň nevytekla. Touto stranou dolů klademe šneky těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku a každý kousek potíráme z boku i na vrchu rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 25 - 30 minut.

Kynuté švestkové šneky sypeme moučkovým cukrem a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutí švestkoví šneci

Zpět na recept