Recept na veganské skořicové šneky s vlašskými ořechy a citronovou polevou.
těsto | |
---|---|
500 g | polohrubá mouka |
1 ks | sušené droždí |
1 lžička | citronová kůra nastrouhaná |
120 ml | kokosové mléko |
100 ml | olej |
5 lžic | třtinový cukr |
náplň 1 | |
100 g | rostlinné máslo (Alsan) |
1 lžíce | skořice |
2 hrstě | nasekané vlašské ořechy |
4 lžíce | třtinový cukr |
poleva | |
1 lžíce | citrónová šťáva |
100 g | moučkový cukr |
Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z půlky citronu, olej a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a zhruba hodinu necháme kynout. Poté z těsta vyválíme válečkem obdélník a rovnoměrně potřeme náplní.
Náplň si připravíme tak, že do mističky dáme rozpuštěné máslo, přidáme skořici a cukr a promícháme. Nakonec do náplně přidáme najemno nasekané vlašské ořechy.
Těsto zarolujeme a nakrájíme zhruba na 16 kousků. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a necháme mezi rolkama větší rozestupy (ještě trochu nabydou).
Skořicové šneky s vlašskými ořechy a polevou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí potřeme citronovou polevou, necháme jí zaschnout a můžeme podávat.
Videorecept: Pečené donuts z kynutého těsta podle Anny
Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.