Recept na veganské skořicové šneky s vlašskými ořechy a citronovou polevou.
těsto | |
---|---|
500 g | polohrubá mouka |
1 ks | sušené droždí |
1 lžička | citronová kůra nastrouhaná |
120 ml | kokosové mléko |
100 ml | olej |
5 lžic | třtinový cukr |
náplň 1 | |
100 g | rostlinné máslo (Alsan) |
1 lžíce | skořice |
2 hrstě | vlašské ořechy sekané |
4 lžíce | třtinový cukr |
poleva | |
1 lžíce | citronová šťáva |
100 g | cukr moučka |
Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z půlky citronu, olej a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a zhruba hodinu necháme kynout. Poté z těsta vyválíme válečkem obdélník a rovnoměrně potřeme náplní.
Náplň si připravíme tak, že do mističky dáme rozpuštěné máslo, přidáme skořici a cukr a promícháme. Nakonec do náplně přidáme najemno nasekané vlašské ořechy.
Těsto zarolujeme a nakrájíme zhruba na 16 kousků. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a necháme mezi rolkama větší rozestupy (ještě trochu nabydou).
Skořicové šneky s vlašskými ořechy a polevou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí potřeme citronovou polevou, necháme jí zaschnout a můžeme podávat.
Videorecept: Pečené donuts z kynutého těsta podle Anny
Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena