Skořicoví šneci s vlašskými ořechy a polevou

Recept na veganské skořicové šneky s vlašskými ořechy a citronovou polevou.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z půlky citronu, olej a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a zhruba hodinu necháme kynout. Poté z těsta vyválíme válečkem obdélník a rovnoměrně potřeme náplní. 


 


Náplň si připravíme tak, že do mističky dáme rozpuštěné máslo, přidáme skořici a cukr a promícháme. Nakonec do náplně přidáme najemno nasekané vlašské ořechy.


 


Těsto zarolujeme a nakrájíme zhruba na 16 kousků. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a necháme mezi rolkama větší rozestupy (ještě trochu nabydou).


 


Skořicové šneky s vlašskými ořechy a polevou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí potřeme citronovou polevou, necháme jí zaschnout a můžeme podávat.


Videorecept: Pečené donuts z kynutého těsta podle Anny


Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicoví šneci s vlašskými ořechy a polevou

Zpět na recept