Vaření.czReceptySkořicoví šneci s vlašskými ořechy a polevou

Skořicoví šneci s vlašskými ořechy a polevou

Recept na veganské skořicové šneky s vlašskými ořechy a citronovou polevou.


0.00x
90 min

Ingredience

těsto

500 gpolohrubá mouka
1 kssušené droždí
1 lžičkacitronová kůra nastrouhaná
120 mlkokosové mléko
100 mlolej
5 lžictřtinový cukr

náplň 1

100 grostlinné máslo (Alsan)
1 lžíceskořice
2 hrstěnasekané vlašské ořechy
4 lžícetřtinový cukr

poleva

1 lžícecitronová šťáva
100 gcukr moučka

Postup přípravy

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z půlky citronu, olej a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a zhruba hodinu necháme kynout. Poté z těsta vyválíme válečkem obdélník a rovnoměrně potřeme náplní. 

 

Náplň si připravíme tak, že do mističky dáme rozpuštěné máslo, přidáme skořici a cukr a promícháme. Nakonec do náplně přidáme najemno nasekané vlašské ořechy.

 

Těsto zarolujeme a nakrájíme zhruba na 16 kousků. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a necháme mezi rolkama větší rozestupy (ještě trochu nabydou).

 

Skořicové šneky s vlašskými ořechy a polevou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí potřeme citronovou polevou, necháme jí zaschnout a můžeme podávat.

Videorecept: Pečené donuts z kynutého těsta podle Anny

Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.

Videorecept:

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicoví šneci s vlašskými ořechy a polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena