Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem

Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem

K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.

7889×

1) Příprava surovin.

Na těsto na beránka si připravíme 350 g polohrubé mouky, 370 ml sojového mléka, 110 ml oleje, 160 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, balení prášku do pečiva, nastrouhanou kůru z půlky citronu, lžíci jablečného octa a špetku soli. Na vymazání formy použijeme trochu rostlinného másla a polohrubou mouku.

beránek

2) V míse smícháme polohrubou mouku, vanilkový a třtinový cukr, špetku soli a prášek do pečiva.

beránek

3) Přilijeme olej, sojové mléko, jablečný ocet a citronovou kůru a promícháme.

beránek

4) Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

beránek

5) Připravené těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 50 minut.

beránek

6) Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a ozdobíme stužkou.

beránek

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.

Velikonoční

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem

Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!

Velikonoční

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena