K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.
Na těsto na beránka si připravíme 350 g polohrubé mouky, 370 ml sojového mléka, 110 ml oleje, 160 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, balení prášku do pečiva, nastrouhanou kůru z půlky citronu, lžíci jablečného octa a špetku soli. Na vymazání formy použijeme trochu rostlinného másla a polohrubou mouku.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem
Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena