Domácí loupáky

Recept na křehké sladké pečivo. Výborná snídaně i svačina!


5.010x
75 min
2×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek. Po 15 minutách umícháme kvásek s moukou, žloutkem, mlékem, rozehřátým máslem a cukry. Těsto necháme hodinu kynout. Těsto na pomoučněném vále rozdělíme na 10 dílků a necháme dalších 20 minut kynout. Z vykynutých bochánků uválíme placky a vytvarujeme loupáky. Loupáky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Vytvarované loupáky necháme 30 minut kynout. Plech s loupáky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut, pečeme na 180 °C. Domácí loupáky podáváme podle chuti jako snídani, svačinu a k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor Míša22

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí loupáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena