Domácí loupáky

Recept na křehké sladké pečivo. Výborná snídaně i svačina!


5.010x
75 min
2×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek. Po 15 minutách umícháme kvásek s moukou, žloutkem, mlékem, rozehřátým máslem a cukry. Těsto necháme hodinu kynout.

Těsto na pomoučněném vále rozdělíme na 10 dílků a necháme dalších 20 minut kynout. Z vykynutých bochánků uválíme placky a vytvarujeme loupáky.

Loupáky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Vytvarované loupáky necháme 30 minut kynout.

Plech s loupáky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut, pečeme na 180 °C.

Domácí loupáky podáváme podle chuti jako snídani, svačinu a k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor Míša22


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí loupáky

Zpět na recept