Barvení vajec červeným zelím

Zkuste letos obarvit velikonoční vajíčka bez chemie. Přírodní cestou je jednoduše obarvíte červeným zelím.


3.02x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme půl hlávky červeného zelí na proužky a vložíme do hrnce.

Vložíme omytá vejce s bílou skořápkou. Pokud je chceme nazdobená obtisky rostlin, předem na skořápky přiložíme nasbírané čerstvé drobné nejedovaté květiny a bylinky (například sedmikráska, fialka,...), přetáhneme silonkou, zavážeme provázkem a takto připravená vložíme do hrnce k nakrájenému zelí.

Vejce zalijeme vodou, přidáme ocet, přivedeme k varu a vaříme 9 minut. Poté odstavíme a po úplném vychladnutí necháme cca 6 hodin (nebo přes noc) v lednici. 

Poté obarvená vejce vyjmeme z vody a osušíme ubrouskem, případně odstřihneme silonku a odstraníme kvítky. 

Takto přírodně nazdobená vajíčka skladujeme v lednici, můžeme je poté nabízet koledníkům či je mít jako dekoraci na svátečním stole a následně je zpracovat například do pomazánky.

Už jste zkoušeli velikonoční pletenec? Chutná výborně - tady je recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barvení vajec červeným zelím

Zpět na recept