Velikonoční vaječná tlačenka s pažitkou

Vyzkoušejte recept na tlačenku s chutí vajíčkového krému s pažitkou, zdobenou hráškem a baby karotkou. Tip, jak zpracovat vykoledovaná velikonoční vajíčka.


4.037x
35 min
1×

Ingredience

350-400 mlmajonéza
2 lžícezakysaná smetana
2-3 kskyselá okurka
2 ksjarní cibulka
1 lžičkadijonská hořčice
6 ksvejce natvrdo
1 balíčekželatina na vaječnou tlačenku
1 hrstčerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý čerstvý pepř

na ozdobu

2-3 lžícesterilovaný hrášek
2-3 lžícesterilovaná baby karotka

Postup přípravy

Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 1 kus odložíme stranou na ozdobu a poté nakrájíme na plátky. U zbývajících vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme na kousky a žloutky utřeme s hořčicí, zakysanou smetanou, solí a pepřem dohladka. Jarní cibulku očistíme a jemně nasekáme. Kyselé okurky nastrouháme nahrubo. Hrášek a baby karotku necháme okapat.

Z jedné kávové lžičky želatinového prášku a 125 ml vody připravíme rosol a zbývající želatinu necháme nabobtnat asi v 75 ml mléka (postupujeme podle návodu na obalu).

Porcelánovou misku nebo jinou formu o objemu 0,5 l vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Na dno naneseme tenkou vrstvu rosolu a ozdobně poklademe plátky vejce, kuličkami hrášku a baby karotkou. pOTÉ opět pokryjeme tenkou vrstvou rosolu.

V jiné míse promícháme utřené žloutky s majonézou, nakrájenými bílky, okurkou, jarní cibulkou a nasekanou pažitkou. Do této směsi vmícháme nabobtnalou želatinu, nasekanou pažitku a přendáme do formy na připravený ozdobný základ. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout.

Velikonoční vaječnou tlačenku s pažitkou podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Vyberte si z velikonočních receptů ty nejlepší - mazanec, beránek, nádivka a další

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční vaječná tlačenka s pažitkou

Zpět na recept