Vyzkoušejte recept na tlačenku s chutí vajíčkového krému s pažitkou, zdobenou hráškem a baby karotkou. Tip, jak zpracovat vykoledovaná velikonoční vajíčka.
350-400 ml | majonéza |
2 lžíce | zakysaná smetana |
2-3 ks | okurky kyselé |
2 ks | jarní cibulka |
1 lžička | dijonská hořčice |
6 ks | vejce natvrdo |
1 balíček | želatina na vaječnou tlačenku |
1 hrst | čerstvá pažitka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý čerstvý pepř | |
na ozdobu | |
2-3 lžíce | hrášek sterilovaný |
2-3 lžíce | sterilovaná baby karotka |
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 1 kus odložíme stranou na ozdobu a poté nakrájíme na plátky. U zbývajících vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme na kousky a žloutky utřeme s hořčicí, zakysanou smetanou, solí a pepřem dohladka. Jarní cibulku očistíme a jemně nasekáme. Kyselé okurky nastrouháme nahrubo. Hrášek a baby karotku necháme okapat. Z jedné kávové lžičky želatinového prášku a 125 ml vody připravíme rosol a zbývající želatinu necháme nabobtnat asi v 75 ml mléka (postupujeme podle návodu na obalu). Porcelánovou misku nebo jinou formu o objemu 0,5 l vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Na dno naneseme tenkou vrstvu rosolu a ozdobně poklademe plátky vejce, kuličkami hrášku a baby karotkou. pOTÉ opět pokryjeme tenkou vrstvou rosolu. V jiné míse promícháme utřené žloutky s majonézou, nakrájenými bílky, okurkou, jarní cibulkou a nasekanou pažitkou. Do této směsi vmícháme nabobtnalou želatinu, nasekanou pažitku a přendáme do formy na připravený ozdobný základ. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout. Velikonoční vaječnou tlačenku s pažitkou podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena