Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce vařeného. Pojďme se naučit uvařit vejce natvrdo správně. Jak na to, aby byl žloutek krásně žlutý?
Vejce uvařená natvrdo slouží jako skvělý doplněk hlavních jídel. Jde o významný zdroj bílkovin, který má schopnost zasytit. Navíc báječně chutná.
-> Klasika studené kuchyně: Vajíčková pomazánka vždycky mizí rychle
Před vařením si přichystáme následující suroviny a kuchyňské náčiní: hrnec odpovídající velikosti, aby nebyl zbytečně velký. Přichystáme si přiměřené množství vody, aby vejce byla lehce potopena, avšak aby vody nebylo zbytečně moc, dále sůl a jehlu na propíchnutí vajec. Stejně, jako u vaření vajec na hniličku, vejce na širším konci propíchneme, aby nepopraskala.
Vodu v hrnci osolíme a přivedeme k varu.