Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Na skotská vejce budeme potřebovat 6 vajec, 300 g mletého hovězího a 300 g mletého vepřového masa. Na obalení si připravíme 1 vejce, strouhanku a hladkou mouku. Potřeba bude také sůl, pepř a olej na smažení.
Poté vejce přemístíme do studené vody, aby rychleji vychladla a žloutek zůstal lehce tekutý. Vychladlá vejce oloupeme. Musíme pracovat opatrně, jelikož vejce nejsou zcela uvařená.
Půjde nám to snáz, když si budeme průběžně namáčet ruce ve studené vodě a z každého kousku masové náplně nejdříve utvoříme placičku, do které vejce zabalíme.
Na obalení šesti skotských vajec by nám mělo postačit 1 vejce. Každou kouli postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
Smažená skotská vejce pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Skotská vejce můžeme smažit i ve fritovacím hrnci nebo můžeme udělat dietnější verzi - upéci je v troubě.
Skvěle se k nim hodí bramborová kaše, případně pečivo a lístky rukoly.
Za vejce a mleté maso zaplatíme 121 Kč. Za zbylé suroviny si započítáme zhruba 15 Kč. Šest skotských vajec tak připravíme za 136 Kč.
Vyzkoušejte také:
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena