Skotská vejce

Recept na skotská vejce zabalená v lahodném masíčku, šunce a sýru. Při slavnostním obědě určitě každého okouzlí.


3.2263x
75 min

Postup přípravy

Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se v nich dala zabalit vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout.

Uvařená vejce oloupeme a připravíme si trojobal. Do samostatné misky dáme strouhanku, hladkou mouku a do poslední rozklepneme vejce, které smícháme s trochou mléka a soli.

Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec vejce. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky.

Připravená zabalená vejce postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

Rozehřejeme si pánev, přidáme vyšší vrstvu oleje a obalená vejce smažíme dozlatova. Orestovaná vejce osušíme ubrouskem, zbavíme je párátek.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše a zelenina. Před podáváníme vejce rozpůlíme a ozdobíme.

Foto:Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skotská vejce

Zpět na recept