Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se v nich dala zabalit vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout.
Uvařená vejce oloupeme a připravíme si trojobal. Do samostatné misky dáme strouhanku, hladkou mouku a do poslední rozklepneme vejce, které smícháme s trochou mléka a soli.
Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec vejce. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky.
Připravená zabalená vejce postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.
Rozehřejeme si pánev, přidáme vyšší vrstvu oleje a obalená vejce smažíme dozlatova. Orestovaná vejce osušíme ubrouskem, zbavíme je párátek.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše a zelenina. Před podáváníme vejce rozpůlíme a ozdobíme.
Foto:
Profimedia.cz
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Skotská vejce
Komentář k receptu Skotská vejce