Vaření.czReceptyŠpanělský ptáček podle Káji

Španělský ptáček podle Káji

Recept na domácí španělské ptáčky.


0.00x
90 min

Ingredience

1 kgmaso hovězí zadní
1 kssmetana ke šlehání 33%

náplň

1 balíčekslanina
2 ksvejce
2 kscibule
3 lžícehořčice
1 kspaprika červená
3 kskyselá okurka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

voda
hladká mouka

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce natvrdo a okurku rozkrojíme na čtvrtky, cibuli a papriku nakrájíme na plátky. Vložíme plátky slaniny a na jednu stranu dáme vajíčko, cibuli, okurku a papriku. Můžeme přidat přísady podle chuti. Ptáčky zabalíme a zavážeme provázkem nebo propícháme kovovými špejlemi. V papinovém (tlakovém) hrnci ze všech stran osmažíme, aby se maso zatáhlo. Po osmažení vyndáme a usmažíme cibulku do tmava. Přidáme vodu a vložíme nazpátek ptáčky. Přikryjeme a vaříme hodinu do změknutí. Před koncem dáme do omáčky smetanu a zahustíme vodou rozmíchanou s hladkou moukou. Necháme ještě 5 - 10 minut provařit. Španělského ptáčka podle Káji podáváme s oblíbenou přílohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělský ptáček podle Káji

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena