Španělský ptáček podle Káji

Recept na domácí španělské ptáčky.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce natvrdo a okurku rozkrojíme na čtvrtky, cibuli a papriku nakrájíme na plátky. Vložíme plátky slaniny a na jednu stranu dáme vajíčko, cibuli, okurku a papriku. Můžeme přidat přísady podle chuti.

Ptáčky zabalíme a zavážeme provázkem nebo propícháme kovovými špejlemi.
V papinovém (tlakovém) hrnci ze všech stran osmažíme, aby se maso zatáhlo.
Po osmažení vyndáme a usmažíme cibulku do tmava. Přidáme vodu a vložíme nazpátek ptáčky. Přikryjeme a vaříme hodinu do změknutí. Před koncem dáme do omáčky smetanu a zahustíme vodou rozmíchanou s hladkou moukou.
Necháme ještě 5 - 10 minut provařit.

Španělského ptáčka podle Káji podáváme s oblíbenou přílohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček podle Káji

Zpět na recept