Moravský španělský ptáček z vepřového masa

Recept na španělské ptáčky z vepřového masa, který vám ušetří nějaký ten peníz, ale chutí si nikterak nezadá s daleko dražší hovězí klasikou.


4.896x
75 min
7×

Ingredience

3 ksvejce
2 kscibule
4 lžícesádlo
6 lžicplnotučná hořčice
2 lmasový vývar
3 kssterilované okurky
3 kstenký párek
6 plátkůvepřová kýta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala.

Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo.

Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny.

Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky.

Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský španělský ptáček z vepřového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká