Španělský ptáček s rýží

Tradiční české jídlo, které podle tohoto receptu zvládne každý a celá rodina si znamenitě pochutná.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme na tenký plát a potřeme hořčicí, na plát masa položíme 2 plátky slaniny, 1/4 vajíčka natvrdo, okurku a párek. Maso opatrně zabalíme a pro jistou zavážeme potravinářským provázkem.

Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Jakmile cibule chytne zlatavou barvu, odstavíme kastrol a vložíme na něj připravené masové ptáčky. Podlijeme trochou vývaru (max 200 ml) a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.

Španělské ptáčky pečeme bez poklice cca 15 minut, dokud nechytne maso zlatavou barvu. Otočíme a pečeme dalších 5 minut. Potom zalijeme ptáčky zbytkem vývaru tak, aby byli do 3/4 ponoření. Přikryjeme poklicí a pečeme minimálně hodinu.

Mezitím si uvaříme rýži, vaříme ji v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme.

Španělské ptáčky podáváme s rýží, podušenými fazolkami a přeléváme vypečenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček s rýží

Zpět na recept