Vaření.czReceptyŠpanělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Tradiční české jídlo, které podle tohoto receptu zvládne každý a celá rodina si znamenitě pochutná.


5.01x
120 min

Ingredience

1 kscibule
100 ganglická slanina
600 gvepřová plec

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar
sádlo

příloha

4 porcerýže

náplň

4 kspárek
4 kssterilované okurky
2 ksvejce natvrdo
12 plátkůanglická slanina (plátky)

na potření

hořčice

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme na tenký plát a potřeme hořčicí, na plát masa položíme 2 plátky slaniny, 1/4 vajíčka natvrdo, okurku a párek. Maso opatrně zabalíme a pro jistou zavážeme potravinářským provázkem. Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Jakmile cibule chytne zlatavou barvu, odstavíme kastrol a vložíme na něj připravené masové ptáčky. Podlijeme trochou vývaru (max 200 ml) a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C. Španělské ptáčky pečeme bez poklice cca 15 minut, dokud nechytne maso zlatavou barvu. Otočíme a pečeme dalších 5 minut. Potom zalijeme ptáčky zbytkem vývaru tak, aby byli do 3/4 ponoření. Přikryjeme poklicí a pečeme minimálně hodinu. Mezitím si uvaříme rýži, vaříme ji v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme. Španělské ptáčky podáváme s rýží, podušenými fazolkami a přeléváme vypečenou šťávou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělský ptáček s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena