Můj španělský ptáček s rýží

Oblíbená česká klasika v mém podání.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. 
Na rozklepané maso položíme tři plátky šunky nebo anglické slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo a půlky okurek. Závitky smotáme a svážeme provázkem nebo nití.

V kastrolu pak rozehřejeme sádlo a ptáčky zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli s kousky špeku do zlatohněda. Přidáme lžičku hořčice a zalijeme masovým vývarem. Poté vrátíme ptáčky zpět. Přidáme k nim ještě bobkový list a dusíme doměkka.

Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme ještě 10 minut a podle potřeby dochutíme. Z ptáčků před podáváním sundáme nitě.

Španělského ptáčka servírujeme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Můj španělský ptáček s rýží

Zpět na recept