Vaření.czReceptyMůj španělský ptáček s rýží

Můj španělský ptáček s rýží

Oblíbená česká klasika v mém podání. Vyzkoušejte náš rodinný recept na španělského ptáčka.


0.00x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
50 gmáslo
2 lžícehořčice
1 špetkamletý pepř
20 ghladká mouka
4 plátkyzadní hovězí maso

omáčka

1 kscibule
1 lžičkahořčice
3 lžícesádlo
5 dkgšpek
2 ksbobkový list
1 lhovězí vývar

náplň

2 kskyselé okurky
2 ksvejce natvrdo
8 plátkůšunka nebo slanina

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na rozklepané maso položíme tři plátky šunky nebo anglické slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo a půlky okurek. Závitky smotáme a svážeme provázkem nebo nití. V kastrolu pak rozehřejeme sádlo a ptáčky zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli s kousky špeku do zlatohněda. Přidáme lžičku hořčice a zalijeme masovým vývarem. Poté vrátíme ptáčky zpět. Přidáme k nim ještě bobkový list a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme ještě 10 minut a podle potřeby dochutíme. Z ptáčků před podáváním sundáme nitě. Španělského ptáčka servírujeme nejlépe s rýží.

Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem

Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.

Vaříme

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Můj španělský ptáček s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena