Játrový ptáček

Recept na vepřová játra v rolce se škvarky nebo slaninou.


3.915x
20 min

Ingredience

1 špetkanové koření
1 špetkadrcený pepř
3 snítkybazalka
1 kgvepřová játra
3 lžícesádlo na smažení
2 lžícejemný kečup
1 lžícepapriková vegeta

na potření

hořčice plnotučná

na ozdobu

petrželová nať

podle potřeby

vepřové škvarky

Postup přípravy

Vepřová játra naporcujeme na tenčí plátky. Z obou stran lehce naklepeme, potřeme plnotučnou hořčicí, okořeníme drceným pepřem a špetkou drceného nového koření. Smícháme lžičku vegety s lžící kečupu a pokapeme, přidáme větší snítku čerstvé bazalky, škvarky nebo slaninu a zavineme. Spíchneme párátkem a omotáme nití, opatrně vložíme do rozpálené pánve se sádlem s párátkem nahoru. Spodní část důkladně osmažíme. Poté vytáhneme párátko a opatrně otočíme. Smažíme na mírném plameni s plotýnkou, až se vytvoří kůrčička. Játrový ptáček podáváme s vařenými brambory nebo americkými brambory. Jako ozdobu použijeme petrželku a malou snítku bazalky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játrový ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena