Játrový ptáček

Recept na vepřová játra v rolce se škvarky nebo slaninou.


3.915x
20 min

Ingredience

1 špetkanové koření
1 špetkadrcený pepř
3 snítkyčerstvá bazalka
1 kgvepřová játra
3 lžícesádlo na smažení
2 lžícejemný kečup
1 lžícepapriková vegeta

na potření

plnotučná hořčice

na ozdobu

petrželová nať

podle potřeby

vepřové škvarky

Postup přípravy

Vepřová játra naporcujeme na tenčí plátky. Z obou stran lehce naklepeme, potřeme plnotučnou hořčicí, okořeníme drceným pepřem a špetkou drceného nového koření. Smícháme lžičku vegety s lžící kečupu a pokapeme, přidáme větší snítku čerstvé bazalky, škvarky nebo slaninu a zavineme.

Spíchneme párátkem a omotáme nití, opatrně vložíme do rozpálené pánve se sádlem s párátkem nahoru. Spodní část důkladně osmažíme. Poté vytáhneme párátko a opatrně otočíme. Smažíme na mírném plameni s plotýnkou, až se vytvoří kůrčička.

Játrový ptáček podáváme s vařenými brambory nebo americkými brambory. Jako ozdobu použijeme petrželku a malou snítku bazalky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrový ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká