Recept na jemnou jarní polévku, která je plná zelených a zdravých bylinek.
Hodnocení
4.6
/ 5 (851x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Vejce2 ks
Petržel250 g
Kysaná smetana10 g
Zeleninový vývar1 l
Čerstvé bylinky100 g
Bramborová moučka1 lžíce
Podle potřeby
Máslo
Olivový olej
Postup přípravy
Kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky, oloupaný česnek nahrubo nasekáme.
Petržel i s česnekem osmahneme na oleji s máslem dozlatova, vše zalijeme vývarem a asi 10 minut vaříme, potom polévku odstavíme z plotny.
Čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, kerblík, estragon) omyjeme, necháme okapat a natrháme na kousky, vložíme do polévky a metlou všechno důkladně rozšleháme.
Zakysanou smetanu promícháme s bramborovou moučkou a přidáme do polévky, kterou prohřejeme, ale již nevaříme. Polévku na závěr dochutíme solí a pepřem.
Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Vajíčka nakrájíme na kousky.
Krémovou polévku rozdělíme do talířů, doplníme vejcem, ozdobíme zelenou bylinkou a horkou podáváme.