1 palička | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 ks | pórek | |
1 ks | mrkev | |
300 g | bůček | |
1 svazek | jarní cibulka | |
5 ks | vejce natvrdo | |
1.5 kg | kotleta s kostí | |
5 porcí | nudle ramen | |
5 ks | krémové žampiony | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda | ||
podle chuti | ||
zázvor | ||
chilli paprička | ||
sójová omáčka | ||
sezamový olej |
Maso odkrojíme od kosti a dáme do studené vody (kotletu i bůček) a necháme hodinu v chladu stát. Pak vodu vylijeme a maso opláchneme. V hrnci dáme vařit vodu a přidáme do něj maso i kosti a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak opět vodu vylijeme a maso opláchneme. Nyní začneme s přípravou vývaru. Maso i kosti znovu vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme celý očištěný pórek (bílou i zelenou část) a podle potřeby překrojíme na menší kusy. Přidáme jarní cibulku zpracovanou podobně jako pórek. Dále přidáme mrkev, cibuli, očištěný zázvor pokrájený na menší kusy a česnek (celou palici překrojenou vejpůl ale zbavíme jí první vrstvy slupky). Nakonec přidáme 5 krémových žampionů. Vývar se nesolí, ale pozor! Sójovka je dost slaná. Vše přivedeme k varu a necháme probublávat varem - to zabere asi pět hodin. Předtím, než je vývar hotový, uvaříme vejce natvrdo (6 minut stačí) a uvaříme nudle vhodné na ramen (některé recepty je nahrazují špagetami Vermicelli, ale za mne to nejde doporučit). Maso přendáme do mísy a natrháme vidličkami. Na dno misky na ramen dáme 2 - 3 lžíce japonské sojové omáčky a lžičku sezamového oleje, zalijeme vývarem a přidáme nudle. Hůlkami nudle nadzvedneme a "přeložíme je" aby vnikla jakási plošinka. Pak už jen přidáme maso, rozpůlené vejce, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a chilli papričku. Kuda ramen ihned podáváme.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena