Vaření.czReceptyKulajda s křepelčími vejci

Kulajda s křepelčími vejci

Houbová sezóna láká k využití této suroviny při vaření. Po dlouhém zkoušení nejrůznějších receptů jsem svou kulajdu vyladila do té nejchutnější podoby.


5.09x
30 min

Ingredience

5 lžicmáslo
3 ksbrambory
250 mlsmetana
1 lkuřecí vývar
3 lžícehladká mouka
1 svazečekčerstvý kopr

podle chuti

sůl
4 lžíceocet
200 gčerstvé houby
mletý černý pepř

podle potřeby

10 kskřepelčí vejce

Postup přípravy

Nejprve si připravíme jíšku - přibližně tři lžíce másla necháme rozpustit v hrnci, přidáme stejné množství hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Poté postupně přidáme kuřecí vývar. Poctivě mícháme, aby se nám z jíšky nevytvořily hrudky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Do základu polévky přidáme nakrájené brambory a ochutíme solí a pepřem. Mezitím očištěné houby orestujeme na pánvi. Nejlépe opět na másle (asi 2 lžíce) a přidáme do kulajdy. Vaříme, dokud nejsou houby i brambory měkké. Nakonec kulajdu zjemníme smetanou, přidáme ocet podle chuti, já dávám cca 3 - 4 lžíce. Opět přivedeme k varu a jakmile polévka vře, odstavíme ji z plotýnky a přidáme na jemno nasekaný kopr. Kopr může být i sušený (asi hrst), pokud nemáme čerstvý. Kulajdu servírujeme s křepelčími vejci uvařenými naměkko, případně ztraceným vejcem či vejci natvrdo. Vejce natvrdo je možné přidat rovnou do polévky.
user-icon

autor Lusha Vege

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kulajda s křepelčími vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena