600 ml | vývar | |
2 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
4 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
3 ks | nové koření | |
1 lžíce | hladká mouka | |
200 ml | smetana ke šlehání | |
1 hrst | sušené houby | |
100 g | houby čerstvé | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
kopr | ||
bobkový list | ||
mletý pepř | ||
citronová šťáva |
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.