Veganská kulajda

Výborná smetanová polévka s houbami ve veganské verzi.


5.01x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
2 lžíceocet
4 ksbrambory
1 lžičkakmín
1 svazečekkopr
2 ksmrkev
2 lžícehladká mouka
1500 mlzeleninový vývar
300 gčerstvé houby
250 mlrostlinná smetana

podle chuti

1 -sůl
1 -pepř

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme očištěné a nakrájené čerstvé houby, osolíme, opepříme přidáme kmín a dusíme do změknutí. Brambory a mrkve si oloupeme, nakrájíme a vaříme v hrnci doměkka.


Na oleji krátce orestujeme mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme připraveným vývarem a vaříme zhruba 15 minut.


Poté přidáme připravené houby, brambory a kopr. Veganskou kulajdu osolíme, opepříme, přidáme ocet a případně i cukr. Necháme lehce projít varem a nakonec zjemníme rostlinnou smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská kulajda

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.