Kulajda s houbami a zastřeným vejcem

Recept na luxusní houbovou polévku, kterou ideálně podáváme s chlebem.


3.312x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a kopr na jemno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

Na pánvi osmažíme cibuli na másle a poté přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Poté jíšku zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření a nezapomeneme míchat, aby v polévce nebyly hrudky.

Přidáme nakrájené houby, kopr, osolíme, opepříme, 2 až 3 lžíce cukru a necháme povařit. Můžeme přidat brambory, nebo je uděláme zvlášť. Vaříme, dokud nebudou houby měkké a brambory hotové. Poté zalijeme polévku smetanou. Nakonec do kulajdy s houbami přidáme ocet a případně dochutíme. Polévka by měla by být trochu hustší a chuť sladko-kyselá.

Příprava zastřeného vejce: V hrnci necháme vařit vodu lehce pod bod varu a přidáme 2 lžíce octa. Do naběračky opatrně rozklepneme vejce, pomalu vložíme do hrnce a vaříme 3 - 4 minuty. Poté vyjmeme z hrnce a opatrně dáme do polévky.

Kulajdu s houbami a zastřeným vejcem podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda s houbami a zastřeným vejcem

Zpět na recept