Pravá jihočeská kulajda

Pravá jihočeská kulajda - chlouba české kuchyně.


4.6640x
35 min
104×

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

Zobrazit další recepty pro kulajdu?

user-icon

autor maxxx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá jihočeská kulajda

Zpět na recept