Kulajda s vejci

Ke smíření může napomoci i dobrá, s láskou vařená polévka, ať už je to zelňačka, gulášovka nebo třeba kulajda!


4.868x
45 min
15×

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolíme.

Když jsou brambory měkké, zahustíme polohrubou moukou, důkladně povaříme, zakvedláme dostatečným množstvím smetany ke šlehání (moje babička používala smetanu kyselou) - na smetaně nešetříme. Když použijeme sladkou smetanu, vmícháme ještě asi lžíci octa.

Do hotové kulajdy pustíme rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povaříme.

Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová
www.smartpress.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda s vejci

Zpět na recept