Kulajda s vejci

Ke smíření může napomoci i dobrá, s láskou vařená polévka, ať už je to zelňačka, gulášovka nebo třeba kulajda!


4.868x
45 min
15×

Ingredience

4 ksvejce
1 lžíceocet
4 ksbrambory
2 lvoda
2 listybobkový list
3 kuličkynové koření
4 lžícepolohrubá mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
2 kuličkyčerný pepř
3 lžícenasekaný kopr

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolíme. Když jsou brambory měkké, zahustíme polohrubou moukou, důkladně povaříme, zakvedláme dostatečným množstvím smetany ke šlehání (moje babička používala smetanu kyselou) - na smetaně nešetříme. Když použijeme sladkou smetanu, vmícháme ještě asi lžíci octa. Do hotové kulajdy pustíme rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povaříme. Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová www.smartpress.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena