Zelňačka s vejci

Zelňačka je u nás dost často, takže zelí, brambory, uzenina a vejce - to je naše.


4.494x
60 min
8×

Ingredience

100 gslanina
1-2 ksvejce
2 kscibule
2 lžícesádlo
250 guzenina
4 ksvelké brambory
1-2 lžičkymletá sladká paprika
1 sklenicekysané zelí
1 lžičkamletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
mletý pepř

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce osmahnout, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a trochu sádla a po chviličce přidáme uzeninu, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krátce osmahneme a přidáme asi lžíci sladké papriky, dáme i pálivou papriku a pepř, promícháme a chvilku osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme brambory, které si předem oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a okmínujeme. Dusíme 10 minut přiklopené poklicí, po 10 minutách přidáme kysané zelí i s lákem (podle potřeby můžeme zelí překrájet). Zelňačku promícháme, krátce necháme projít varem, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a podle potřeby dolijeme vodu a dále vaříme - podle potřeby 15 - 20 minut. Nakonec přidáme vejce, které do polévky zašleháme, dochutíme majoránkou a necháme asi 2 - 3 minuty projít varem. Zelňačku s vejci podáváme posypanou petrželkou podle chuti, k husté "přesnídavkové polévce" můžeme podávat pečivo.
user-icon

autor spider-rio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena