Koprová omáčka 1

Dobrá sladkokyselá koprovka.


4.5654x
35 min
162×

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme. Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou. K takto ochucené koprové omáčce podáváme vařené brambory a natvrdo uvařená vejce, která podélně rozkrojíme a položíme doprostřed talíře.
user-icon

autor Linnhe


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka 1

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena