Koprovka s vejcem a fazolkami

Recept na vynikající koprovou omáčku, ke které se skvěle hodí vařené vejce, brambory a fazolky.


4.818x
45 min
1×

Postup přípravy

V kastrole rozpustíme máslo a potom přidáme mouku, tak vznikne jíška, která nesmí být tmavá. Jíšku zalijeme mlékem a necháme 20 minut provařit. Během vaření vzniklý bešamel osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a přidáme bobkový list.

V dalším kastrole, kam nalijeme ocet, rozpustíme cukr a svaříme, až vznikne hustý sirup. Množství octa a cukru se projeví na sladkokyselé chuti omáčky. Až je bešamel hotový, přecedíme jej přes síto do sladkokyselého sirupu a dobře promícháme. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a promícháme. Kopr se nesmí dlouho vařit, aby neztratil barvu.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme. Fazolky podusíme na másle.

Koprovka se hodí k vařeným bramborám s vejci a fazolkami, nebo dušenému hovězímu a houskovým knedlíkem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka s vejcem a fazolkami

Zpět na recept