Koprovka s vejcem a fazolkami

Recept na vynikající koprovou omáčku, ke které se skvěle hodí vařené vejce, brambory a fazolky.


4.818x
45 min
2×

Ingredience

2 lžícecukr
50 gmáslo
2 lžíceocet
1 lmléko
1 listbobkový list
50 ghladká mouka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
čerstvý kopr

příloha

6 porcíbrambory
6 porcífazolky
6 ksvejce natvrdo

Postup přípravy

V kastrole rozpustíme máslo a potom přidáme mouku, tak vznikne jíška, která nesmí být tmavá. Jíšku zalijeme mlékem a necháme 20 minut provařit. Během vaření vzniklý bešamel osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a přidáme bobkový list. V dalším kastrole, kam nalijeme ocet, rozpustíme cukr a svaříme, až vznikne hustý sirup. Množství octa a cukru se projeví na sladkokyselé chuti omáčky. Až je bešamel hotový, přecedíme jej přes síto do sladkokyselého sirupu a dobře promícháme. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a promícháme. Kopr se nesmí dlouho vařit, aby neztratil barvu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme. Fazolky podusíme na másle. Koprovka se hodí k vařeným bramborám s vejci a fazolkami, nebo dušenému hovězímu a houskovým knedlíkem.


Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny


Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!


Videorecept:


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete

user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka s vejcem a fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.