Vaření.czReceptyKoprovka s domácími knedlíky

Koprovka s domácími knedlíky

Recept na výbornou koprovku. Jednodušeji to už nejde a jak to chutná!


2.111x
20 min
2×

Ingredience

příloha

1 špetkacukr
1 lžičkasůl
2 ksvejce
1 kostkadroždí
3-4 ksrohlík
1 kghrubá mouka
1 sklenicevlažná voda

omáčka

1 lžičkasůl
1-2 ksvejce
1 lmléko
3-4 lžícekopr
hladká mouka

podle chuti

1 lžíceocet

Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme těsto na knedlíky. Hrubou mouku, vejce a droždí zalijeme sklenkou vlažné vody. Posolíme, dáme špetičku cukru a na kostičky nakrájené 3 - 4 rohlíky (starší jsou lepší). Vypracujeme těsto, které nesmí lepit, a dáme ho odležet. Až nám těsto vykyne, uděláme válečky, které vaříme v osolené vodě 20 - 30 minut. Dobu varu přizpůsobíme velikosti knedlíčků. Do hrnce dáme mléko, kolik chceme koprovky, tolik použijeme mléka. Přidáme kopr (nejlepší je čerstvý) a sůl. Koprovku přivedeme k varu a vlijeme za stálého míchání rozšlehané vejce. Podle chuti zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Tímto máme koprovou omáčku hotovou. Na talíři si koprovku s domácími knedlíky každý ochutí podle svého octem. Pokud se nám nechtějí dělat knedlíky, dáme jako přílohu vařené brambory.
user-icon

autor Shadow

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koprovka s domácími knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena