Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Je mnoho lidí, kteří se do přípravy pošírovaného vejce nepouští, protože se bojí nezdaru. Ani já jsem nebyla výjimkou. První pokus nebyl zcela nejzdařilejší, proto jsem si nechala poradit profesionálním kuchařem. Vysvětlil mi vše polopatě a já pochopila, že zde opravdu záleží na přesném dodržení postupu. Dnes přinášíme fotopostup na pošírované vejce krok za krokem, abyste recept i vy zvládli na jedničku a mohli si pochutnat na takzvaném ztraceném vejci.
Kromě vajec budeme ještě potřebovat čistou misku a 50 ml octa.
Když se ode dna začnou odlepovat první bublinky, přilijeme do vody ocet a opět počkáme na bublinky.
Toto pravidlo je třeba dodržet. Když opět začnou stoupat první bublinky, hrnec odstavíme a polévkovou lžící uděláme vír (rychle mícháme ve středu hrnce).
Nikdy jich neděláme více najednou, jelikož bychom vodu příliš ochladili.
Vodu lze použít pro přípravu dalšího pošírovaného vejce.
U správně uvařeného vejce totiž nesmí žloutek ztuhnout, musí zůstat tekutý. Až na talíři pošírované vejce osolíme, popřípadě ochutíme pepřem nebo bylinkami.
Vejce benedikt s jednoduchou holandskou omáčkou
(doba přípravy 15 min )
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena