2 ks | vejce | |
2 plátky | máslo | |
2 plátky | chléb | |
1 ks | avokádo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
citronová šťáva | ||
podle potřeby | ||
salát |
1. Nejprve si opečeme plátky chleba, buď na pánvi či v toastovači. Poté je potřeme máslem a poklademe listy salátu (případně rukola, polníček).
2. Zralé avokádo vypeckujeme, lžící vyndáme z dužiny, nakrájíme na plátky, naskládáme na toast, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
3. Připravíme si vajíčka v oblíbené úpravě, tedy vařená, pošírovaná či jako volské oko. Vejce přemístíme na vrch toastu a ještě lehce dochutíme solí a pepřem.
4. Toast s avokádem podáváme jako vydatnou snídani či svačinu.
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha
Slavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.
Zkuste to zdravě: Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem
Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena