Chutný dip k zeleninovému talíři nebo opečeným bramborám. Jemně rozmixované avokádo s různými přísadami.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1121x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
SůlNaN -
KoriandrNaN -
Avokádo3 ks
Chilli paprička1 ks
Jarní cibulka2 ks
Lime štáva5 lžic
Postup přípravy
Jarní cibulky a chilli papričku nasekáme najemno.
Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronem a dužinu rozmixujeme, smícháme se solí a ostatními přísadami.
Hotové guacamole používáme jako pomazánku nebo dip k masu i zelenině. Skvěle se hodí ke grilovaným masům.
Foto: Vojtěch Leman
Jasně mačkat vidličkou, pokud je avokádo zralý tak to stačí appkud zralý není tak to stejně nění dobrý. Můj optimální poměr jsou 2 avokáda, půlka limetky, půlka cibulky, celý malý rajče (bez jadýrek !!!!) přiměřeně sůl a pepř koriandr a olivový olej.
Jo a v Albertu už konečně mají dozrálý avokáda který se dají hnedka používat a nemusí člověk čekat tři dny a doufat že bude dobrý !
devretník
zelená hmota
Packa z avokáda vyroste v nádherný keř, když jí zasadíme do rašeliny a stále zaléváme. Do dvou let budeme mít nelméně 20 plodů.
Radek
pecka z avokáda
Manželka je z Kolumbie a když dělá guacamole vždy do něj vloží pecku z avokáda. Tvrdí, že guacamole zůstane déle zelené a neztmavne.
berry
koriand
Poznamka: Ne koriandr seminko, ale listky (vypada jako petrzelka, ale aromatictejsi). Rika se mu "cilantro",
sembev
nemixovat
avokado radeji nez rozmixovat doporucuju rozmackat vidlickou, je to chutnejsi