Zapečené avokádo

Skvělý tip na netradiční zpracování avokáda. Recept za zapečené avokádo s variabilní náplní.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Výbornou pomůckou je v tomto případě plech na muffiny, který obrátíme tak, aby výstupky byly směrem nahoru. Avokáda si přepůlíme, odstraníme pecku, částečně ještě vydlabeme a umístíme mezi výstupky slupkou dolů. Touto fintou zajistíme, aby se nám půlky avokád nepřevracely na stranu.

Všechny půlky avokád seshora pokapeme citronem, lehce osolíme a posypeme oblíbeným kořením. Nakonec můžeme naplnit oblíbenými ingrediencemi. Základem by mělo být vždy vejce a poté můžeme přidat například nastrouhaný sýr (například cheddar), slaninu na kostičky, nakrájená cherry rajčata či lístky bazalky. 

Pečeme na 160 °C dozlatova a do ztuhnutí bílků.

Zapečené avokádo podáváme co nejdříve po vytažení z trouby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené avokádo

Zpět na recept