5 ks | vejce | |
2 ks | brambory | |
250 ml | majonéza | |
250 ml | zakysaná smetana | |
3 ks | jarní cibulka | |
2 řapíky | řapíkatý celer | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
mletý černý pepř |
Ve slupce uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kousky. Řapíky celeru oloupeme a uvaříme v osolené a octem okyselené vodě téměř doměkka. Poté je necháme okapat a nakrájíme na drobnější kousky. Jarní cibulku nasekáme nadrobno.
V míse promícháme brambory s cibulí, celerem a vejci, přidáme hořčici, pepř a sůl a směs spojíme zakysanou smetanou a majonézou. Salát necháme v chladu asi hodinu rozležet a můžeme servírovat.
Vajíčkový salát s celerem podáváme s pečivem nebo tousty, hodí se však i jako příloha ke smaženým pokrmům.
Co se zbylými vajíčky po Velikonocích?
Po Velikonocích se můžeme ocitnout v situaci, kdy bude třeba co nejdříve využít zbylá či vykoledovaná vajíčka. Stává se to běžně hlavně na vesnicích, kde je dosud zvykem obejít celou ves, domů pak přinést pořádně napěchovaný košík. Jak ale celou tu nadílku zpracovat a sníst dřív, než se stihne zkazit? Pokud máte obavy, že rodina už nebude z dalších vajec na talíři nadšená, inspirujte se. Využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena