Recept na salát ochucený majonézovou zálivkou.
3 ks | rajče |
100 ml | zakysaná smetana |
3 ks | vejce natvrdo |
3 ks | cibule bílá |
100 ml | netučná majonéza |
nálev | |
---|---|
cukr | |
ocet | |
voda | |
bobkový list | |
nové koření | |
celý černý pepř | |
podle chuti | |
sůl | |
pepř | |
na ozdobu | |
petrželka |
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Studená a oloupaná vejce nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme pepřem a solí. Nálev: Do hrnce s vodou vložíme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, okyselíme octem, přisladíme cukrem a osolíme. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Potom do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, necháme přejít varem a ihned slijeme. Cibuli necháme okapat a vychladit. V míse lehce promícháme cibuli, rajčata a vajíčka s majonézovou zálivkou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vajíčkový salát s rajčaty a cibulí rozdělíme do misek, ozdobíme vejcem a zelenou petrželkou. Vajíčkový salát podáváme s toastem nebo tmavým pečivem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena