Vaření.czMagazínVařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Vařte levně a ze zbytků  - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!

66239×

Čočková polévka ze zbytků
(doba přípravy 25 min )

Předkrm z bramborové kaše
(doba přípravy 45 min )

Pomazánka z pečeného krůtího masa
(doba přípravy 35 min )

Lívance z rýže
(doba přípravy 30 min )

Knedlík s vejcem
(doba přípravy 20 min )

Polévka z kuřecích kostí
(doba přípravy 1 hod )

Smažená palačinková jablka
(doba přípravy 30 min )

Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )


Máte své zaručené recepty ze zbytkových potravin? Podělte se o ně s námi! 

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.

Vaříme

V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden

Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.

V

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.

Jak

Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!

Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.

Maso

Úvodní foto: Shutterstock.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena