Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Vařte levně a ze zbytků  - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!

57968×

Čočková polévka ze zbytků
(doba přípravy 25 min )

Předkrm z bramborové kaše
(doba přípravy 45 min )

Pomazánka z pečeného krůtího masa
(doba přípravy 35 min )

Lívance z rýže
(doba přípravy 30 min )

Knedlík s vejcem
(doba přípravy 20 min )

Polévka z kuřecích kostí
(doba přípravy 1 hod )

Smažená palačinková jablka
(doba přípravy 30 min )

Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )


Máte své zaručené recepty ze zbytkových potravin? Podělte se o ně s námi! 

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.

Vaříme

 

V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden

Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.

V

 

 

Úvodní foto: Shutterstock.com