Předkrm z bramborové kaše

Zbylo vám od oběda trochu kaše? Můžete z ní připravit chutný předkrm, nebo lehkou večeři. Když nepoužijeme slaninu, bude chutnat i vegetariánům.


4.213x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji téměř dozlatova. Pak k ní přidáme zmraženou zeleninu a chvíli společně prohříváme. Osolíme a opepříme.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do vychladlé bramborové kaše (kaše by měla být hustá) zamícháme žloutky, pak tuhý sníh. (Podle velikosti misky a množství kaše použijeme 1 nebo 2 vejce)

Plech na pečení vymažeme máslem. Lžící uděláme na plech hromádky z bramborové kaše. Do každé hromádky vytvoříme mělký důlek, do kterého dáme trochu usmažené zeleninové směsi. Ze slaniny ukrojíme silnější plátky a ty ještě rozkrojíme. Do každé bramborové hromádky zapíchneme malý plátek slaniny tak, aby kousek vyčníval.

Takto připravenou bramborovou kaši zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezačne kaše zlátnout.

Předkrm z bramborové kaše sejmeme z plechu a podáváme teplý, obložený čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Pozn: Použít můžeme mraženou zeleninovou směs hrášku a mrkve, nebo i kukuřice. Lze připravit i z čerstvé zeleniny.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Předkrm z bramborové kaše

Zpět na recept