Věděli jste, že jedlé kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než například brambory? Oceňované pochoutky připravené z jedlých kaštanů jsou například kaše vhodné ke zvěřině, ale dá se z nich připravit také velmi chutná polévka. Jednu takovou připravují i na farmách Roter Hahn, konkrétně v šenku Oberlegar u Terlan.
300 g | sušené kaštany |
150 g | sušené fazole |
podle chuti | |
---|---|
cukr krupice | |
sůl | |
skořice mletá |
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočíme do vody.
Před přípravou polévky je scedíme, a pokud je to nutné, z kaštanů odstraníme jemnou slupku. Kaštany a fazole spolu vaříme v 1 litru vody hodinu a půl. Nakonec přidáme podle chuti sůl, cukr a skořici. Polévku nejlépe rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby byla hladká a krémová.
Kaštanovou polévku podáváme jako součást podzimního menu.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena