Vaření.czReceptyPomazánka z pečeného krůtího masa

Pomazánka z pečeného krůtího masa

Pikantní pomazánka ze zbylého krůtího masa. Můžeme jí použít na chlebíčkovou veku nebo na toastový chléb.


4.725x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
100 mlmajonéza
2 lžícekuskus
2 kelímkybílý jogurt
5 kskyselé okurky
2 lžíceworchestrová omáčka
1 lžičkastrouhaný čerstvý zázvor
300 gpečené krůtí maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
červená chilli paprička

podle potřeby

vývar

na ozdobu

čerstvá paprika
plněné zelené olivy

Postup přípravy

Krůtí pečené maso zbavíme kůže. Vložíme do kastrolu, posypeme kuskusem, podle potřeby zalijeme vývarem, podusíme a necháme kuskus nabobtnat. Vychladlou směs umeleme nebo rozmixujeme. Čerstvý zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Kyselé okurky necháme okapat a také nastrouháme najemno. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně usekáme. Do mletého masa s kuskusem vmícháme jogurt, majonézu, zázvor, česnek, worchestrovou omáčku a chilli papričku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet. Plátky veky nebo opečeného toastového chleba potřeme pomazánkou a zdobíme čerstvou paprikou a olivami. Chlebíčky s pomazánkou z pečeného krůtího masa podáváme jako pohoštění při slavnostních příležitostech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka z pečeného krůtího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena