Pomazánka z pečeného krůtího masa

Pikantní pomazánka ze zbylého krůtího masa. Můžeme jí použít na chlebíčkovou veku nebo na toastový chléb.


4.725x
35 min

Postup přípravy

Krůtí pečené maso zbavíme kůže. Vložíme do kastrolu, posypeme kuskusem, podle potřeby zalijeme vývarem, podusíme a necháme kuskus nabobtnat. Vychladlou směs umeleme nebo rozmixujeme.

Čerstvý zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Kyselé okurky necháme okapat a také nastrouháme najemno. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně usekáme.

Do mletého masa s kuskusem vmícháme jogurt, majonézu, zázvor, česnek, worchestrovou omáčku a chilli papričku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet.

Plátky veky nebo opečeného toastového chleba potřeme pomazánkou a zdobíme čerstvou paprikou a olivami. Chlebíčky s pomazánkou z pečeného krůtího masa podáváme jako pohoštění při slavnostních příležitostech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka z pečeného krůtího masa

Zpět na recept