Plněná krůta z Dánska

Netradiční recept na pečenou krůtu naplněnou směsí z rajčat, slaniny a rýže.


4.7222x
160 min

Postup přípravy

Přebranou rýži uvaříme v masovém vývaru. Vývar může být ochucený i masoxem. Dvě rajčata spaříme, oloupeme a potom je nakrájíme na malé kostičky. Další rajčata rozpůlíme a vydlabeme. Krůtí játra nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Cibule rozčtvrtíme a také nakrájíme na nudličky.

Na másle podusíme nakrájená krůtí játra s nakrájenými rajčaty. Slaninu spolu s uvařenou rýží vmícháme do hotových jater. Asi třetinu směsi použijeme k naplnění vydlabaných rajčat a dvě třetiny k naplnění krůty.

Menší krůtu dobře uvnitř osolíme a opepříme, ve voleti naplníme rýžovou nádivkou a zašijeme. Nakrájenou cibuli rozložíme do pekáče a na ni dáme krůtu, přelijeme 6 lžícemi oleje, na povrchu osolíme, opepříme a podlijeme hrnečkem vody.

Plněnou krůtu upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Výpek rozmixujeme nebo propasírujeme, ochutíme 1 - 2 lžícemi rajčatového protlaku, provaříme a v omáčce před podáváním prohřejeme naplněná rajčata.

Plněnou krůtu z Dánska naporcujeme, na talíři obložíme plněnými rajčaty a podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná krůta z Dánska

Zpět na recept