Krůta v šouletu

Dobrota z židovské kuchyně. Recept na chutně zapečené krůtí maso.


4.7193x
120 min

Postup přípravy

Den předem si necháme přes noc namočit hrách nebo malé bílé fazole. Namočíme si zvlášť sušené houby. Porce krůtího masa osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

Maso prudce opečeme na husím sádle z obou stran a pak přidáme hrubě nasekanou velkou cibuli, podlijeme trochou vřelé vody a dusíme pod poklicí na plotně nebo ještě lépe v troubě doměkka.

Předem namočený hrách nebo fazole uvaříme s bobkovým listem doměkka. Spařené a ve dvou vodách propláchnuté kroupy nebo rýži uvaříme se špetkou kmínu zvlášť. Pak obojí smícháme, dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, promnutou majoránkou a prolisovaným česnekem.

Mezitím si na lžíci sádla osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené namočené houby. Osolíme, přidáme trošku drceného kmínu a podusíme doměkka. Houby pak vmícháme do směsi hrachu a krup. Vše vyrovnáme do vymazaného pekáče. Proložíme porcemi krůty, zalijeme trochou vývaru a zapečeme v troubě.

Krůtu v šouletu podáváme se salátem z kysaného zelí.

Podobně se dá připravit šoulet s husou nebo kachnou. Byl to pokrm na sváteční stůl.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta v šouletu

Zpět na recept