Lívance z rýže

Sladký způsob, jak se zbavit zbytku rýže.


4.332x
30 min
5×

Postup přípravy

Zbytek rýže smícháme s 1 - 2 vejci, trochou cukru, polohrubé mouky a mléka dle potřeby. Záleží na tom, kolik máme rýže, musí nám vzniknout kašička, která není ani příliš tuhá a ani příliš vodnatá.

Z hotové hmoty tvoříme lžící malé lívanečky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Hotové lívanečky můžeme buď pouze pocukrovat nebo potřít marmeládou či čokoládou.

Pro obměnu můžeme lívance vytvořit i ze zbytku ovesné kaše.

Lívance z rýže podáváme teplé, ale dají se jíst i studené.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance z rýže

Zpět na recept