Lívance z rýže

Sladký způsob, jak se zbavit zbytku rýže.


4.332x
30 min
5×

Postup přípravy

Zbytek rýže smícháme s 1 - 2 vejci, trochou cukru, polohrubé mouky a mléka dle potřeby. Záleží na tom, kolik máme rýže, musí nám vzniknout kašička, která není ani příliš tuhá a ani příliš vodnatá. Z hotové hmoty tvoříme lžící malé lívanečky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lívanečky můžeme buď pouze pocukrovat nebo potřít marmeládou či čokoládou. Pro obměnu můžeme lívance vytvořit i ze zbytku ovesné kaše. Lívance z rýže podáváme teplé, ale dají se jíst i studené.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lívance z rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena