Vaření.czReceptyJogurtové lívance se švestkovou omáčkou

Jogurtové lívance se švestkovou omáčkou

Recept na nadýchané jogurtové lívanečky s vařenou švestkovou omáčkou, klevelou. Tento sladký pokrm můžeme podávat i jako hlavní chod.


5.01x
75 min

Ingredience

omáčka

1 kgšvestky nebo blumy
250 gcukr
4 lžícecitronová šťáva

těstíčko

250 gpolohrubá mouka
1 špetkasůl
1 balíčekprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
2 ksvejce
300 mlbílý jogurt

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku. Švestky očistíme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme do hrnce. Ovoce podlijeme 1 až 2 lžícemi vody a za stálého míchání, na středním teple jej necháme zcela rozvařit. Poté přidáme cukr a citronovou šťávu a váříme dále do zhoustnutí. Teplou omáčku nalijeme do sklenice a odložíme stranou.

Připravíme si lívanečky. Do větší mísy prosejeme mouku se špetkou soli, vmícháme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Poté přidáme jogurt a vejce a ze směsi vyšleháme hladké těstíčko, ze kterého na lívančníku potřeném olejem pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.

Jogurtové lívance rozdělíme na porce a podáváme s miskou švestkové omáčky. Moučník výborně chutná se šlehačkou a ještě lépe se zakysanou smětanou.

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

Tip na lívance

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jogurtové lívance se švestkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena