Vaření.czReceptyLívance s vanilkovým tvarohem a borůvkami

Lívance s vanilkovým tvarohem a borůvkami

Lívance jemné, vláčné a nadýchané, doplněné čerstvými lesními borůvkami.


0.00x

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
2 lžíceolej
2 ksvejce 
0.5 hrnkumléko
1 hrnekhladká mouka
1 lžíceprášek do pečiva

na potření

1 skleniceborůvková marmeláda

krém

1 kelímektučný tvaroh ve vaničce
1 ksvaječný žloutek
1 ksvanilkový cukr nebo extrakt

na ozdobu

1 hrstčerstvé borůvky

Postup přípravy

Žloutky s cukrem vyšleháme v mléce, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mléka se žloutkem opatrně po troškách zamícháme prášek do pečiva a mouku. Těsto by mělo být hustší než na palačinky. Nakonec přidáme olej a opatrně vmícháme sníh z bílků.  Lívance smažíme po obou stranách dozlatova, mažeme borůvkovou marmeládou a zdobíme tvarohem smíchaným s vaječným žloutkem a vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme zbytkem čerstvých borůvek.

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

Tip

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.

Videorecept:

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lívance s vanilkovým tvarohem a borůvkami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Recepty | Kuchařka

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena