Lívance jemné, vláčné a nadýchané, doplněné čerstvými lesními borůvkami.
těsto | |
---|---|
1 lžíce | cukr |
2 lžíce | olej |
2 ks | vejce |
0.5 hrnku | mléko |
1 hrnek | hladká mouka |
1 lžíce | kypřicí prášek do pečiva |
na potření | |
1 sklenice | borůvková marmeláda |
krém | |
1 kelímek | tučný tvaroh ve vaničce |
1 ks | vaječný žloutek |
1 ks | vanilkový cukr nebo extrakt |
na ozdobu | |
1 hrst | borůvky čerstvé |
Žloutky s cukrem vyšleháme v mléce, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mléka se žloutkem opatrně po troškách zamícháme prášek do pečiva a mouku. Těsto by mělo být hustší než na palačinky. Nakonec přidáme olej a opatrně vmícháme sníh z bílků. Lívance smažíme po obou stranách dozlatova, mažeme borůvkovou marmeládou a zdobíme tvarohem smíchaným s vaječným žloutkem a vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme zbytkem čerstvých borůvek.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena