těsto | ||
---|---|---|
1 lžíce | cukr | |
2 lžíce | olej | |
2 ks | vejce | |
0.5 hrnku | mléko | |
1 hrnek | hladká mouka | |
1 lžíce | kypřicí prášek do pečiva | |
na potření | ||
1 sklenice | borůvková marmeláda | |
krém | ||
1 kelímek | tučný tvaroh ve vaničce | |
1 ks | vaječný žloutek | |
1 ks | vanilkový cukr nebo extrakt | |
na ozdobu | ||
1 hrst | borůvky čerstvé |
Žloutky s cukrem vyšleháme v mléce, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mléka se žloutkem opatrně po troškách zamícháme prášek do pečiva a mouku. Těsto by mělo být hustší než na palačinky. Nakonec přidáme olej a opatrně vmícháme sníh z bílků. Lívance smažíme po obou stranách dozlatova, mažeme borůvkovou marmeládou a zdobíme tvarohem smíchaným s vaječným žloutkem a vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme zbytkem čerstvých borůvek.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena