2 ks | vejce L | |
350 g | nakrájená rajčata | |
120 g | čerstvý přírodní smetanový sýr | |
80 ml | majonéza | |
1 ks | jarní cibulka s natí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý červý pepř |
Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na kostičky a očištěná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bílou část jarní cibulky nasekáme najemno a nať nakrájíme na drobná kolečka, která použijeme na ozdobu.
V míse prošleháme čerstvý sýr s majonézou dohladka. Následně přidáme cibulku, rajčata a nakonec uvařená vejce. Směs osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Takto přpravený salát necháme v chladu alespoň 20 minut odležet.
Jemný krémový rajčatový salát rozdělíme na porce, ozdobíme natí cibulky a podáváme s opečenými toasty.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena