Rajčata s cizrnou a špenátem

Vegetariánská varianta chilli con carne


5.01x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
2 konzervysterilovaná rajčata
2 hrstěmražený listový špenát
1 sklenicesterilovaná cizrna

podle chuti

cukr
sůl
pepř
mletá sladká paprika
mleté chilli

Postup přípravy

Středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, do něj vložíme cibuli a za občasného míchání smažíme do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku, chilli a pepř a promícháme. Přidáme lžíci protlaku, důkladně promícháme a ještě chvíli osmahneme.

Poté do směsi přidáme rajčata, osolíme, případně přidáme cukr, jsou-li rajčata kyselá. Důkladně promícháme, přiklopíme a na mírném plameni dusíme, dokud nejsou cibule a rajčata dostatečně měkká.

Slijeme a opláchneme cizrnu a přidáme ji k rajčatové směsi. Necháme prohřát. Nakonec přidáme špenát, za občasného míchání ho necháme rozmrznout a jakmile je dost teplý, podáváme.

Rajčata s cizrnou a špenátem servírujeme s rýží nebo pečivem jako hlavní chod.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčata s cizrnou a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká