Vaječná omeleta s tarhoňou a sýrem

Snadný recept na jarní vaječnou omeletu s těstovinou tarhoňa a sýrem mozzarella, který podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Tarhoňu uvaříme v zeleninovém nebo kuřecím vývaru podle návodu na obalu a necháme okapat. Syrová vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a lehce vidličkou prošleháme se smetanou. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou čerstvou pažitku nasekáme nadrobno.

Na velkou zahřátou pánev vytřenou olejem nalijeme asi 2/3 rozšlehaných vajec a při mírné teplotě necháme vejce odspodu ztuhnout. Pak do středu rozprostřeme okapanou tarhoňu, kterou poklademe sýrem, vše posypeme nasekanou pažitkou a po okrajích dolijeme zbývající rozšlehaná vejce. Pak pánev zakryjeme, případně vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pozvolna vše asi 8 - 10 minut zapékáme.

Vaječnou omeletu s tarhoňou a sýrem rozkrojíme na polovinu, přesuneme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s tarhoňou a sýrem

Zpět na recept