Tortilla de Patatas

Jednoduchá bramborovo-vaječná omeleta. Recept pocházející ze španělské kuchyně.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a rajče nakrájíme na půl kolečka. V nádobě smícháme mléko, vejce, česnek, sůl a pepř a metličkou promícháme.


Rozpálíme olej na větší pánvi, vložíme brambory a osmahneme, poté přidáme cibuli a také chvilku osmahneme. Vše rozprostřeme po pánvi, vložíme na vrch rajče a sýr a vše zalijeme vajíčkovou směsí. Stáhneme plamen a necháme pod pokličkou cca 10 minut, záleží, jak máme bramborovou omeletu vysokou. Jak uvidíme, že na vrchu je v pevnějším stavu, tak ji obrátíme. Nejlépe převrátíme na druhou pánev, případně použijeme velký talíř. Talíř vložíme obráceně do pánve a rychlým pohybem otočíme. Z talíře tortillu opatrně nasuneme zpět na pánev. Necháme chvilku propéct i z druhé strany.


Tortillu de Patatas můžeme nakrájet na trojhránky nebo na menší kostky. Můj tip: Když tortillu nechci úplně propečenou, tak ji neobracím a rovnou servíruji, povrch posypu čerstvými bylinkami.


V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden


Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.


V


Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?


V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortilla de Patatas

Zpět na recept