S lehkou omeletou s bylinkami můžete skvěle začít svůj den, ale hodit se bude i k večeři.
směs | |
---|---|
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
4 plátky | drůbeží salám nebo šunka |
4 ks | vejce |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
podle potřeby | |
1 hrst | čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano) |
Na pánvi rozpálíme trochu másla a vsypeme na drobno nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme na kostičky pokrájenou šunku, kterou lehce osmahneme. V hnku dobře rozmícháme vejce, která poté vlijeme na pánev k cibuli a šunce. Ihned osolíme a posypeme nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka, oregano, bazalka, pažitka apod. Po chvíli opatrně, pomocí dřevěných špachtlí, omeletu otočíme a necháme opéct z druhé strany. Hotovou omeletu vyklopíme na připravený talíř a ihned podáváme, nejlépe se salátem nebo zeleninovou oblohou a pečivem, ale hodit se můžou třeba i hranolky.
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena