Vaječná omeleta s letními bylinkami

S lehkou omeletou s bylinkami můžete skvěle začít svůj den, ale hodit se bude i k večeři.


0.00x

Postup přípravy

Na pánvi rozpálíme trochu másla a vsypeme na drobno nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme na kostičky pokrájenou šunku, kterou lehce osmahneme. V hnku dobře rozmícháme vejce, která poté vlijeme na pánev k cibuli a šunce. Ihned osolíme a posypeme nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka, oregano, bazalka, pažitka apod. Po chvíli opatrně, pomocí dřevěných špachtlí, omeletu otočíme a necháme opéct z druhé strany. Hotovou omeletu vyklopíme na připravený talíř a ihned podáváme, nejlépe se salátem nebo zeleninovou oblohou a pečivem, ale hodit se můžou třeba i hranolky.


Recept na pošírované vejce krok za krokem


Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.


Recept


Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!


Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.


Omeleta

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s letními bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.