směs | ||
---|---|---|
1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
4 plátky | drůbeží salám nebo šunka | |
4 ks | vejce | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
podle potřeby | ||
1 hrst | čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano) |
Na pánvi rozpálíme trochu másla a vsypeme na drobno nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme na kostičky pokrájenou šunku, kterou lehce osmahneme. V hnku dobře rozmícháme vejce, která poté vlijeme na pánev k cibuli a šunce. Ihned osolíme a posypeme nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka, oregano, bazalka, pažitka apod. Po chvíli opatrně, pomocí dřevěných špachtlí, omeletu otočíme a necháme opéct z druhé strany. Hotovou omeletu vyklopíme na připravený talíř a ihned podáváme, nejlépe se salátem nebo zeleninovou oblohou a pečivem, ale hodit se můžou třeba i hranolky.
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena