Velikonoční hnětýnky

Recept na kynuté hnětýnky s rozinkami a mandlemi, které jsou výborné nejen o velikonočních svátcích.


4.024x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si odvážíme a odměříme všechny ingredience. Mouku prosejeme. Z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic mouky a 50 ml vlahého mléka umícháme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout.

V míse utřeme tuk na pečení s oběma cukry, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Pak vmícháme mouku, kvásek a zaděláme těsto, které přendáme na pomoučený vál. Těsto důkladně hněteme alespoň 5 minut, dokud nebude hladké a hebké. Pak do něj zapracujeme rozinky a mandle, poprášíme moukou a zakryté necháme asi 2 hodiny kynout.

Z vykynutého těsta tvoříme velkou lžící zakulacené bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme opět asi 30 minut kynout. Pak velikonoční hnětýnky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme při 170 °C dorůžova. Upečené hnětýnky můžeme podle obliby ještě teplé poprášit moučkovým cukrem.

Velikonoční hnětýnky podáváme ke kávě nebo čaji.




Vyzkoušejte letos mazanec trochu jinak podle snadného videoreceptu














Velikonoce a jiné svátky - v magazínu najdete spoustu tipů k pečení a přípravám


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční hnětýnky

Zpět na recept